PROGRAMLAR
Yüksek Lisans
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
Bu programın amacı; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında bilimsel ve teknolojik gelişimleri izleyen, eğitim, araştırma ve uygulamalarında ileri bilgi, beceri ve tutum kazanmış, bilgilerini klinik ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirebilen, sonuçlarını yorumlayabilen, yaşam boyu öğrenme prensibi ile fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitim programlarına katkı verebilen, ulusal ve uluslar arası düzeyde uzman fizyoterapistler yetiştirmektir.
Ayrıca bu programa kayıtlı öğrencilerin kanıta dayalı klinik eğitimde ulusal ve uluslararası liderlik vasfına sahip, bilgiyi kullanan, bilime katkısı olan, bilimsel girişimci ruhu ve disiplinler arası yaklaşımla işbirliği içerisinde çağdaş ve bağımsız çalışma yetisine sahip olmaları hedeflemektedir.
Bu programı tamamlayan mezunlar, fizyoterapi ve rehabilitasyonun özelleşmiş alanlarındaki klinik ve akademik çalışmalarında geliştirdiği yeterlilikleri kullanabilir ve ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırma yapabilir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon yüksek lisans mezunları “yüksek lisans” derecesi alarak “bilim uzmanı” unvanını alırlar.
Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı
Bu programın amacı dil ve konuşma bozuklukları ile ilgili problemlerin en doğru şekilde ele alınmasını, dil ve konuşma biliminin prensiplerini anlaşılmasını, öğrencilerin mesleki muhakeme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi, hem sağlık hizmeti hem de akademik olarak en üst seviyede uzman dil ve konuşma terapisti yetiştirmektir.
Bu programı tamamlayan mezunlar ses bozuklukları, rezonans bozuklukları, spesifik dil bozuklukları, artikülasyon ve konuşma sesi bozuklukları, disleksi gibi yazılı dille ilgili yaşanan sorunlar, afazi gibi nörolojik konuşma bozukluklar, yutma bozuklukları gibi çok çeşitli sorunları ele alabilir, tedavi sürecini takip edebilir. Bu çerçevede, dil ve konuşma terapistleri söz konusu bu bozuklukların objektif değerlendirmelerini yaparak gerekli planlama ve düzenlemeleri yapabilir.
Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans mezunları “yüksek lisans” derecesi alarak “bilim uzmanı” unvanını alırlar.